Saruna “Kurš pasūta mākslu un kurš to skatīsies?” festivālā “Lampa”



6. jūlijā 14.00 sarunu festivālā “Lampa”, Cēsīs, uz Reģionu skatuves norisināsies Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotā saruna “Kurš pasūta mākslu un kurš to skatīsies?” par kultūras pieejamību reģionos un mākslas darbu pasūtīšanas procesa demokratizēšanu.

Kā mainās kultūras piedāvājuma mākslinieciskais saturs, ja “privilēģiju” pasūtīt publiskus mākslas darbus ieliek kopienas locekļu rokās? Vai kopienas vēlmes un gaumi var pārstāvēt cilvēki “no pašu vidus” bez profesionālas pieredzes mākslas kūrēšanā un augstākās izglītības kādā no mākslām? Kāpēc atbalstīt mākslu, kurai nejūties piederīgs, un vai šo nepiederības sajūtu iespējams mainīt?

Pieredzē dalās Kuldīgas kopienas mākslas pasūtītājas no starptautiskā projekta “DemArt”, kas eksperimentāli testē jaunu, kopienas pārstāvjus iesaistošu kultūras satura veidošanas metodi, un profesionāļi, kuriem mākslas darbu atlase, pasūtīšana un radīšana ir ikdienas darbs.

Sarunu vada: Santa Remere, Latvijas Jaunā teātra institūta mākslinieciskā vadītāja.
Sarunā piedalās: Dzintars Krūmiņš, mākslinieks, klasiskās animācijas skolotājs, Kaspars Lielgalvis, mākslinieks, radošo kvartālu kurators, Marika Čerņavska, māksliniece, teātra režisore, Evita Ašeradena, teātra zinātniece, dramaturģe un Valmieras Drāmas teātra direktore, Vendija Bakanauskaite, ekonomiste, Kuldīgas kopienas mākslas pasūtītāja, Elīna Beitika, uzņēmēja, Kuldīgas kopienas mākslas pasūtītāja, Ieva Štro, uzņēmēja, Kuldīgas kopienas mākslas pasūtītāja.

Sadarbības partneri: British Council pārstāvniecība Latvijā, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts, Starptautiskais Kopienas pasūtītas mākslas institūts (IICCA).



Atpakaļ