Izsludināts uzsaukums dalībai Common LAB 2023 radošajā laboratorijā



Dalībai radošajā izpētes laboratorijā tiek meklēti 8 skatuves mākslas pārstāvji – teātra režisori, dramaturgi, horeogrāfi, performanču mākslinieki un citi skatuves mākslas pārstāvji. Laboratorijas mērķis ir eksperimentēt ar kolektīviem un individuāliem zināšanu apmaiņas rīkiem, kā arī attīstīt mākslinieciskās izpētes veidus, kas ļautu paplašināt Eiropas naratīvus.

Pieteikšanās termiņš – 2023. gada 3. aprīlis

Laboratorijas kopējais ilgums būs astoņas nedēļas, ko veidos četri divu nedēļu moduļi četrās dažādās vietās – Francijā (04.-17.09.), Zviedrijā (06.-20.10), Ēģiptē (21.10.-04.11) un Portugālē (05.-20.11.). Dalībniekiem jābūt gataviem piedalīties visos četros laboratorijas moduļos.

Laboratorijas aktivitāšu programma piedāvā:

  • Vieslektoru lekcijas un meistarklases, tikšanās ar uzņemošo organizāciju komandām, vietējām kopienām, aktīvistiem, partneriem, starpniekiem un citiem rezidējošajiem māksliniekiem u.c. aktivitātes;
  • Projektu ideju izpēti individuālās un kolektīvās darba sesijās mentora pavadībā, kā arī ieplānots laiks individuālam un autonomam darbam.
  • Projektu ideju prezentācijas. Ceturtā, noslēdzošā laboratorijas moduļa laikā mākslinieki tiks aicināti sevis izstrādāto projektu idejas prezentēt partnerorganizāciju mākslinieciskajiem vadītājiem un citiem piesaistītajiem ekspertiem un mentoriem.
  •  
    Dalībniekiem teik apmaksāta:
    – dalība aktivitāšu programmā;
    – stipendija (80€/dienā)
    – ceļa un izmitināšanās izdevumi

    Vairāk par tēmām un laboratorijas aktivitātēm lasiet šeit.

    Common LAB 2023 ir daļa no projekta Common Stories, kas apvieno vairākas skatuves mākslas organizācijas, māksliniekus un auditorijas, risinot identitātes un daudzveidības jēdzienus mainīgajā Eiropas sabiedrībā. Projekta mērķis ir veicināt mākslas prakšu attīstību un jauna satura veidošanu, vienlaikus palīdzot izstrādāt plašāku sistēmu, lai mākslā iekļautu un uzklausītu pēc iespējas dažādākus viedokļus un perspektīvas.

    Programmas “Radošā Eiropa” līdzfinansētā projekta Common Stories veidotāji ir Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, MC93, Bobigny (Francija), Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Brisele (Beļģija), Alkantara, Culturgest, Lisabona (Portugāle), africologneFESTIVAL, Ķelne (Vācija), Riksteatern, Stokholma (Zviedrija), sadarbībā ar TR Warszawa, Varšava (Polija), Orient Productions DCAF festivāls, Kaira (Ēģipte), CulturArte, Maputo (Mozambika), Les Récréâtrales, Vagadugu (Burkinafaso).



    Atpakaļ