“Apvērsums” rezidencē Norvēģijā



No 23. līdz 27. martam projekta “Apvērsums” dalībnieki – jaunie kuratori no Latvijas un Norvēģijas, kā arī viņu mentori – pēc vairāku mēnešu komunikācijas tiešsaistē pirmoreiz satikās klātienē. Jaunieši no Latvijas ceļoja pie projekta partneriem Rosendal Teater un saviem komandas biedriem uz rezidenci Tronheimā, Norvēģijā.

No trešdienas līdz svētdienai jaunieši piedalījās Norvēģijas partnera un mentoru organizētajās darbnīcās, kas bija veidotas tā, lai jaunajiem kuratoriem radītu telpu eksperimentiem un pārdomām par kuratora darbu skatuves mākslas nozarē. Laiks, kas tika pavadīts starp mentoru sesijām, atpūšoties un kopīgi ieturot maltītes, tika uzskatīts par tikpat svarīgu rezidences sastāvdaļu kā darbnīcas, uztverot ēdienu un dzērienus kā centrālu darbnīcu materiālu. Rezidences laikā jaunieši apmeklēja horeogrāfes un dejotājas Mias Habibas (Mia Habib) izrādi “How to. A Score”.

Jauniešu mentori bija čehu kurators un dramaturgs Petrs Dlohī (Petr Dlouhý), čehu kuratore, dramaturģe un pedagoģe Sodja Zupanca – Lotkere (Sodja Zupanc – Lotker), slovēņu māksliniece Lea Kukovičiča (Lea Kukovičič) un norvēģu horeogrāfe un dejotāja Mete Edvardsena (Mette Edvardsen).

Foto: Sandra Lapkovska, Santa Remere, Mette Edvardsen, Margit Adde, Leiv Aspén

Projekts “Apvērsums” (Nr. EEZ/2021/1/15) tapis Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014. – 2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” konkursa “Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” ietvaros. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 249 635,00 EUR, no kurām 212 189,75 EUR sedz Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta, bet 37 445,25 EUR valsts budžeta līdzfinansējums. Projekta mērķis ir veicināt jauniešu iesaisti sabiedrībai nozīmīgu jautājumu risināšanā un līdzdalību pilsētas kultūras dzīvē.
Strādājam kopā iekļaujošai un konkurētspējīgai Eiropai! Vairāk: eeagrants.lv

    



Atpakaļ