Aicinām cirka un performanču māksliniekus un kolektīvu pārstāvjus pieteikties SAMOVAR CIRCLES



Vēlies pievienoties nākotnes ideju domnīcai?

SAMOVAR CIRCLES ir īstermiņa sadarbības tīkls, kura mērķis ir izveidot kolektīvu ideju katalizatoru, kas laikā palīdzētu tikt galā ar epidemioloģiskās krīzes radītajiem izaicinājumiem un iespējām skatuves mākslas jomā.

Mēs aicinām Ziemeļvalstu un Baltijas laikmetīgā cirka un skatuves māksliniekus, kā arī vadītājus piedalīties personiskās un uz līdzdalību vērstās sanāksmēs, darbnīcās un semināros, lai apspriestu šādus jautājumus:

– Kā nākotnē varētu attīstīties starptautiskā sadarbība?
– Kā mēs ar savu darbību varam veicināt daudzveidību?
– Kā mēs varam atbalstīt jauno mākslinieku paaudzi?

SAMOVAR CIRCLES mērķis ir kļūt par domnīcu, kuru virza empātiska attieksme un kuras darbība ievedsmo radīt jauna veida sadarbības modeļus. Sadarbības tīkls izveidots ar mērķi atbalstīt šīs jomas māksliniekus un pārstāvjus, lai iedrošinātu turpināt darbību, stiprinātu savstarpējās attiecības un kopīgi meklētu veidu, kā turpmāk veidot jaunas atbalsta struktūras.

Kā iespējams piedalīties domnīcā?

SAMOVAR CIRCLES tikšanās notiks gan tiešsaistē, gan klātienē, aicinot dalībniekus divos dažādos veidos iesaistīties:
– Pieejams visiem: Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona mākslinieki, pārstāvji un finansiālie atbalstītāji var piedalīties atvērtā tipa ideju sesijās, semināros un darbnīcās par trim augstāk minētajiem jautājumiem.
– Pieejams izvēlētiem dalībniekiem: 12 mākslinieku un 12 vadītāju pamatgrupa papildus atvērtā tipa aktivitātēm tiks aicināta iesaistīties trīs citos ideju gatavošanas un pilnveidošanas pasākumos.

Mēs šobrīd meklējam dalībniekus pamatgrupai!

Ja tu esi:
– laikmetīgā cirka vai skatuves māksinieks vai šīs jomas pārstāvis ar izteiktu interesi par laikmetīgo cirku un izrādēm, kuru pamatā nav teksts,
– ieinteresēts iesaistīties kolektīvā ideju ģenerēšanas procesā ar mērķi izstrādāt nākotnes modeļus,
– no Ziemeļvalstu vai Baltijas reģiona,
…tad aicinām tevi pieteikties domnīcas pamatgrupai!

Pamatgrupā tiks iekļauti mākslinieki no dažādām karjeras attīstības stadijām – topošie, vidējā līmeņa, atzīti mākslinieki, seniori, kā arī dažāda lieluma un līmeņa organizāciju pārstāvji.
Pamatgrupas dalībniekiem ir jāreģistrējas, lai pievienotos kolektīvās domāšanas procesam tiešsaistē un klātienē vairāk nekā desmit mēnešu garumā. SAMOVAR CIRCLES organizēs 22 ideju sanāksmes, darbnīcas, seminārus un “vārīšanas” sesijas –  mēs sagaidām, ka varēsiet pievienoties vismaz 12 sesijām laika posmā no 2021. gada decembra līdz 2022. gada septembrim. Pamatgrupas mākslinieki par dalību saņem simbolisku maksu 500 eiro apmērā.

Pamatgrupu plānots aicināt piedalīties:
– Stokholmas Subcase un CirkusMania festivālos 2022. gada februārī
– Kauņas festivālā Cirkuliacija 2022. gada jūnijā
– Vismaz vēl vienā pasākums kādā no Ziemeļvalstīm

Projekts sedz ceļa un izmitināšanas izdevumus šajos pasākumos.

 Pieteikšanās termiņš ir 28. oktobris.

“Samovar Circles” ir īstermiņa sadarbības tīkls, kura iniciatori un partneri ir Subtopia (Zviedrija), CircusInfo Finland (Somija), Performing Arts Hub (Norvēģija), Teatronas (Lietuva), Latvijas Jaunā teātra institūts (Latvija) un Wildtopia (Dānija) Ar Ziemeļvalstu kultūras punkta atbalstu.

Partneri pārstāv dažādas misijas, kontekstus, zināšanas un praksi. Viņi pirmo reizi sadarbojās 2021. Gada Subcase Cyber pasākumā, kas ļāva novērtēt atšķirīgo dalībnieku pienesumu. 

 Šī tikšanās sniedza daudz iedvesmas un rosinošu ideju laikā, kad Covid-19 dēļ nebija iespējama tieša sadarbība ar Ziemeļvalstu un Baltijas partneriem, māksliniekiem un publiku. Ņemot vērā atsaucīgo iesaistīšanos ideju apmaiņā par to, kāda būs jaunā realitāte mūsdienu skatuves mākslai šajā reģionā, “Samovar Circles” vēlas padziļināti attīstīt sarunas par šo tēmu.

Foto: “Homo Novus”no tā laika koki vairs nerunā (Krista Burāne, 2020), foto autors Andrejs Strokins.



Atpakaļ