LJTI un partneri atklāj sadarbības tīklu “Samovar Circles”



“Samovar Circles” ir kolektīvs ideju katalizators, sadarbojoties sešu valstu laikmetīgā cirka, skatuves mākslas un kultūras organizācijām no Dānijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas, Norvēģijas un Zviedrijas. Iniciatīvas veidotāju redzējumā tā būtu iespēja ne tikai risināt Covid-19 epidemioloģiskās krīzes radītās sekas un izaicinājumus, bet arī kopīgi modelēt pēckrīzes horizontus. Ziemeļvalstu un Baltijas mākslinieki, institūciju vadītāji un finansētāji  laikmetīgā cirka un skatuves mākslas jomās nākamajā gadā tiks uzaicināti uz līdziesaisti orientētām sesijām, debatēm un nodarbībām par sekojošām tēmām:

– starptautiskās sadarbības nākotne;

– mākslinieciskā daudzveidība, iekļaujoša sabiedrība un reprezentācija;

– dažādu paaudžu aprites nodrošināšana un sinerģijas cirka un skatuves mākslas jomās.

“Samovar Circles” un partneru uzstādījums ir veidot empātijas virzītu domnīcu, no kuras var plūst iedvesma un rasties jauni rītdienas modeļi. “Samovar Circles” tiek dibināts ar mērķi atbalstīt ieinteresētās puses skatuves mākslas jomās, lai tās turpinātu attīstīties, stiprinātu savstarpējās attiecības un kopīgi veidotu risinājumus tam, kā veidot jaunas atbalsta struktūras nākotnei.

“Samovar Circles” notiks gan tiešsaistē, gan tiešraidē. Dalībai būs divi dažādi veidi:

– Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona mākslinieki, organizāciju un institūciju vadītāji un finansētāji var piedalīties publiskās debatēs, vebināros un semināros.

– 12 mākslinieku un 12 vadītāju pamatgrupa tiks uzaicināta piedalīties visās tīkla aktivitātēs vai atsevišķos notikumos, lai dalītos ar savām idejām un ierosinājumiem.

Detalizētāka informācija par plānoto tiks izziņota septembrī.

“Samovar Circles” ir īstermiņa sadarbības tīkls, kura iniciatori un partneri ir Subtopia (Zviedrija), CircusInfo Finland (Somija), Performing Arts Hub (Norvēģija), Teatronas (Lietuva), Latvijas Jaunā teātra institūts (Latvija) un Wildtopia (Dānija). Partneri iestājas par dažādām prioritātēm un misijām, pārzina atšķirīgus kontekstus, zināšanas un praksi. Seši partneri pirmo reizi sadarbojās “Subcase Cyber” kontekstā 2021. gadā, pēc tam atklājot, ka viņu atšķirības ir dziļi vērtīgas.

Tikšanās sniedza izšķirošu iedvesmu laikā, kad Covid-19 atņēma dzīvu mijiedarbību un klātienes dialogu stprināšanu starp Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vienaudžiem, māksliniekiem un auditorijām. Balstoties uz kopīgo iesaistīšanos tajā, kāda būs jaunā realitāte mūsdienu skatuves mākslai reģionā, “Samovar Circles” iniciatori vēlas attīstīt sarunas par tik drīzo nākotni, kolektīvi risinot varbūtības un sadarbības scenārijus.

 

   


Foto: “Homo Novus”, no tā laika koki vairs nerunā (Krista Burāne, 2020), foto autors Andrejs Strokins.



Atpakaļ