Theatre Expanded mākslinieki dodas uz Helsinkiem



15.-17. martā programmas “Theatre Expanded” mākslinieki un producenti no Latvijas un Igaunijas uzturējās Helsinkos, kur tikās ar dažādu jomu speciālistiem un iepazinās ar dažādām iniciatīvām, izglītības programmām un projektiem, kuru centrā ir mākslinieku sadarbība ar citu jomu profesionāļiem. Helsinkos viesojās horeogrāfi Ieva Gaurilčikaite un Krišjānis Sants, dramaturgs Jānis Balodis, režisore Māra Gaņģe, dramaturģe Laura Lapiņa, aktrise Dace Šteinerte, producentes Madara Sokolova, Katrīna Dūka un Gundega Laiviņa no Latvijas, kā arī jaunie mākslinieki un producenti Viktors Aspels, Mirjama Matisena un Sims Toniste no Igaunijas.

Helsinkos mēs tikāmies un strādājām ar praktiskā teātra un drāmas praktiķi un pētnieci, Lapenrantas Tehnoloģiju universitātes un Česteras universitātes pētnieci un RECAP (Izglītības, jaunrades un mākslas praktiskās izpētes centrs) pārstāvi Anni Passilu, mākslinieci, pasniedzēju un Helsinku Mākslas universitātes Teātra akadēmijas maģistrantūras programmas “Ekoloģija un laikmetīgā performance” vadītāju Kiru Orailiju, spēļu dizaineri un mākslas jaunuzņēmumu ekspertu, Ekonomiskās telpas aģentūras pārstāvi Peko Koskinenu, laikmetīgās mākslas muzeja “Kiasma” vadošo kuratori Arju Milleri, ekonomikas kultūras pētnieku, BIOS izpētes centra iniciatoru Pāvo Jarvensivu.

Programmas turpinājumā mākslinieki sadarbībā ar dažādu jomu speciālistiem Latvijā un ārvalstu ekspertiem izstrādās savu mākslas intervences ideju, kas plašākai publikai tiks prezentēta maijā.

Programmu īsteno Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Igaunijas teātra centru „Vaba Lava”. Atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā Centrālā Baltijas jūras reģiona programma, Vides un reģionālās attīstības ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 



Atpakaļ