Latviešu mākslinieki piedalās starptautiskās vasaras laboratorijās



Dramaturgs Jānis Balodis no 29.-31. augustam piedalīsies starptautiskā sadarbības projekta Imagine 2020  vasaras laboratorijā Toxic Tour, kas notiks Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā. Kopā ar mākslinieku, zinātnieku un aktīvistu grupu no dažādām Eiropas valstīm Jānis iesaistīsies diskusijās un lauka pētījumos Botāniskajā dārzā, Ļubļanas purvos un garākajā Slovēnijas ūdens alā. Laboratorijai ir izglītojoša funkcija un tās mērķis ir pievērst uzmanību toksiskajam piesārņojumam tā tiešajā, kā arī plašākajā – sociālajā, dzimumu un politiskajā nozīmē, iedvesmojot dalībniekus reflektēt par šiem jautājumiem savos darbos un pievērsties tiešai rīcībai.
Informācija: http://www.imagine2020.eu/create/summer-lab-ljubljana/

Režisors Viesturs Meikšāns no 30. augusta līdz 11. septembrim dosies uz Bāzeles teātra festivālu Šveicē, lai piedalītos rezidences projektā Watch and Talk, kura laikā viņš kopā ar starptautisku mākslinieku grupu sekos festivāla izrādēm, tiksies ar autoriem un piedalīsies diskusijās par redzēto. Rezidences mērķis ir piedāvāt māksliniekiem nepieciešamo atelpu no regulārā iestudēšanas ritma, iepazīstināt ar jaunām darba metodēm un jaunām tēmām,veicinot vēlmi par tām runāt savos darbos.

Informācija: http://www.theaterfestival.ch/en

Latviešu mākslinieku dalība šajos projektos ir iespējama, pateicoties LJTI starptautiskajai darbībai platformā Imagine 2020 un sadarbībai ar teātra namu Kaserne Basel un Bāzeles teātra festivālu Šveicē.

 



Atpakaļ