Horeogrāfija, performance un publiskais



2016. gada 14.-17. aprīlī Kairā notiks mākslinieku laboratorija “Horeogrāfija, performance un publiskais” – pirmā radošā darbnīca starptautiskā projekta “Urban Heat” izpētes posmā, kas turpināsies visu 2016. gadu. Laboratoriju rīko D-CAF (Kairas Mākslas festivāls) sadarbībā ar Latvijas Jaunā teātra institūtu un festivālu “Homo Novus” un tajā piedalās 17 mākslinieki, viņu vidū arī teātra un kino režisore Krista Burāne no Latvijas.

Laboratorijas laikā mākslinieki kopā ar vietējiem profesionāļiem un lektoriem no Ēģiptes, Libānas, Dienvidāfrikas un Francijas aplūkos horeogrāfiju un performanci kā publiskās telpas stratēģiju, daudzmiljonu pilsētu Kairu kā vietu, kurā spēcīgāk nekā citviet mijiedarbojas politiskais, sociālais un individuālais un kur uzvedību publiskajā telpā nosaka virkne striktu noteikumu un likumu, kā arī mākslas, politikas un pilsoniskās sabiedrības attiecības Ēģiptē un reģionā.

“Urban Heat” ir trīs gadu ilga starptautiska izpētes un jaunrades platforma, kuras centrā ir pilsēta. Projektā piedalās 13 teātra festivāli un 22 mākslinieki, un to atbalsta ES programma “Radošā Eiropa”.
Projekta mājas lapa: urbanheat.co



Atpakaļ