Skatoties uz scenogrāfiju



26. un 27. janvārī Nīderlandes pilsētā Utrehtā notiek HKU Mākslas universitātes rīkots pasākums „Skatoties uz scenogrāfiju”, kurā piedalās jaunā scenogrāfu paaudze no Latvijas, Serbijas, Čehijas, Norvēģijas un Nīderlandes, bet plašākai publikai tiek piedāvāta latviešu mākslinieku instalācija „Pakļaušanās”.

No Latvijas uz Utrehtu ir devušies deviņi Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studenti un profesors Mārtiņš Kalseris, lai iepazīstinātu citu valstu scenogrāfijas studentus un pasniedzējus ar nodaļas darbu, Latvijas scenogrāfijas tradīciju, kā arī Latvijas studentu izstādi „Sākums”, kas tika veidota Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālei, un tālāk attīstītu ekspozīcijā piedāvātās idejas.

Gan profesionāļi, gan visplašākā publika divas dienas varēs apskatīt arī Vladislava Nastavševa instalāciju „Pakļaušanās”, kas tika veidota kā Latvijas nacionālā izstāde Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē. Izstādes pamatā ir Nastavševa scenogrāfija Valmieras teātra izrādei „Jūlijas jaunkundze” un tajā piedalās aktrise Marija Linarte.

Gan Latvijas nacionālā, gan studentu ekspozīcija Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē 2015. gada vasarā saņēma zelta medaļas kategorijās „Kopējais izstādes dizains” un „Daudzsološākais jaunais talants”.

Latvijas dalību pasākumā organizē Latvijas Jaunā teātra institūts un tas ir starptautiskā scenogrāfijas projekta „Shared Space: Music, Weather, Politics” programmas notikums. Projektu atbalsta ES programma “Kultūra”.



Atpakaļ